Music Therapy Retreat 2023 - Μουσικά Μονοπάτια Εμψύχωσης

Τριήμερο Μουσικής Εμψύχωσης στους Τοξότες Ξάνθης

Το Music Therapy Retreat 2023 είναι ένα μοναδικό τριήμερο διακοπών, όπου υπό την καθοδήγηση των μουσικοθεραπευτών και των εμψυχωτών μας, στοχεύουμε στην ψυχική χαλάρωση, αναζωογόνηση και θεραπεία μας.

Πληροφορίες

Πληροφορίες

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

3 μέρες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Παρασκευή 28 - Κυριακή 30 Ιουλίου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Παραδοσιακό ξενώνας "Κοκκύμελον", Τοξότες Ξάνθης

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

250€ ανά άτομο (2 διανυκτερεύσεις)

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 250€ ανά άτομο για δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται όλες δραστηριότητες, εκτός του μεσημεριανού και βραδινού γεύματος. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να συμμετέχει μόνο την μία ημέρα το κόστος ανέρχεται στα 150€ για μία διανυκτέρευση με πρωινό.

Σύνοψη

Σύνοψη

«Η μουσική του καθενός ταξιδεύει μαζί του… στη φύση δίπλα στον ποταμό Νέστο, όπου όλα δένουν αρμονικά και μας καλούν να ανακαλύψουμε και να εκφραστούμε!»

Το Music Therapy Retreat 2023 – Μουσικά Μονοπάτια Εμψύχωσης είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο τριήμερο διακοπών που επικεντρώνεται στην χαλάρωση, την ανανέωση, την κοινωνικοποίηση και την ανακάλυψη του εαυτού με ευχάριστους τρόπους μέσω της μουσικής.

Μετά από μία δύσκολη περίοδο επαναφορτίζουμε τις ψυχικές μας «μπαταρίες» και ενδυναμώνουμε τους εαυτούς μας στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του Νέστου, ώστε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προκλήσεις του Φθινόπωρου.

Διαμονή & Τοποθεσία

Διαμονή & Τοποθεσία

Η διαμονή μας θα γίνει στον παραδοσιακό ξενώνα «Κοκκύμελον» στους Τοξότες Ξάνθης.

Στις παρυφές της Ροδόπης και στο σημείο που ο Νέστος, ο μεγάλος ζωοδότης ποταμός ξεχύνεται από τα στενά μονοπάτια των μαιάνδρων του στον κάμπο για να δροσίσει το θρακικό πέλαγος, στέκεται το χωριό Τοξότες (παλιά ονομάσία Οκσιλάρ=Τοξότες).

Απλωμένο σ’ ένα ανάγλυφο από πευκοφυτεμένους λόφους, ελαιώνες, λεύκες , αγριοσυκιές, βάτα και αγριοτριανταφυλλιές, 12 χιλιόμετρα από την πόλη της Ξάνθης, δίπλα στην Εγνατία οδό, 25 χιλιόμετρα από τις παραλίες, με σιδηροδρομικό σταθμό σε ένα κτίριο κόσμημα.

Σε αυτή την όμορφη περιοχή,  πολύ κοντά στις όχθες του Νέστου, και στον ξενώνα “Κοκκύμελον” θα φιλοξενηθούν οι ομάδες μουσικής εμψύχωσης που θα λάβουν χώρα στο Music Therapy Retreat 2023.

Περιεχόμενο Δραστηριοτήτων Τριημέρου

Περιεχόμενο Δραστηριοτήτων Τριημέρου

Στόχοι & Οφέλη

Μέσω των μουσικοκεντρικών παρεμβάσεων που προτείνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν και να ενισχύσουν σημαντικούς τομείς της ζωής τους, όπως:

Η αξία της Μουσικοθεραπείας και τα οφέλη της

Η αξία της Μουσικοθεραπείας και τα οφέλη της

Χρησιμοποιούμε μουσικοθεραπευτικές, αλλά και μουσικοκεντρικές παρεμβάσεις, για την εξερεύνηση του εσωτερικού κόσμου του ατόμου, ώστε να μπορεί να δουλέψει τα σημαντικά θέματα της ζωής του.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να δουν μια «μεγαλύτερη εικόνα» της ζωής, ενώ επεξεργάζονται προσωπικές εμπειρίες και συνδέονται με την εσωτερική τους σοφία.

Κατανοώντας κάποιος τον εαυτό του και τη ζωή του, τον βοηθάει να ζήσει με μεγαλύτερη επίγνωση.

Οι προτεινόμενες μουσικοκεντρικές δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες, ώστε να σε ενθαρρύνουν και να σε βοηθήσουν να:

Χρειάζονται μουσικές γνώσεις για να κάνει κάποιος Μουσικοθεραπεία;

Χρειάζονται μουσικές γνώσεις για να κάνει κάποιος Μουσικοθεραπεία;

Κατηγορηματικά όχι. Αρκετές φορές μάλιστα, η έλλειψη μουσικών γνώσεων φαίνεται να δίνει πλεονέκτημα, όσον αφορά την επίτευξη των θεραπευτικών στόχων.

Επομένως η μουσικοθεραπεία απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως μουσικών γνώσεων ή της προσωπικής αντίληψης για την μουσική τους ικανότητα, και δεν είναι απαιτούμενη η γνώση κάποιου μουσικού οργάνου.

Στο Music Therapy Retreat 2023, θα είναι διαθέσιμα προσιτά μουσικά όργανα, τα οποία μπορούν να παιχτούν εύκολα από τον οποιονδήποτε. Η μουσική τις περισσότερες φορές είναι αυτοσχεδιαστική ανάλογα της κατάστασης, διάθεσης και επιθυμίας των συμμετεχόντων, καθώς και των στόχων που έχουν τεθεί.

Μιας και το μέσο έκφρασης είναι η ελεύθερη μουσική-δημιουργική δραστηριότητα, οι συνεδρίες εκτός από τον αυτοσχεδιασμό, ενδέχεται να περιλαμβάνουν διασκευή τραγουδιών, δημιουργία στίχων ή τραγουδιών, μουσικά παιχνίδια ή μουσική ακρόαση και συζήτηση, πάντα με την υποστήριξη του μουσικοθεραπευτή.

Συμμετοχή στο Music Therapy Retreat 2023

Επειδή οι θέσεις στο Music Therapy Retreat 2023 είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε φροντίστε για την έγκαιρη κράτηση θέσης.

Για την κράτηση θέσης απαιτείται η κατάθεση προκαταβολής 50€ σε λογαριασμό που θα σας δοθεί στο τηλέφωνο ή στο mail. Καλέστε στο 6955117300 ή στείλτε στο musictherpay@massroomstudio.com για την εγγραφή σας!