Music Therapy Retreat 2022 - Μελωδίες Εμψύχωσης

Τριήμερο Μουσικής Εμψύχωσης στο Ελατοχώρι Πιερίας

Τριήμερο Μουσικής Εμψύχωσης στο Ελατοχώρι Πιερίας​

Το Music Therapy Retreat 2022 είναι ένα μοναδικό τριήμερο διακοπών, όπου υπό την καθοδήγηση των μουσικοθεραπευτών και των εμψυχωτών μας, στοχεύουμε στην ψυχική χαλάρωση, αναζωογόνηση και θεραπεία μας.

Πληροφορίες

Πληροφορίες

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

3 μέρες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Παρασκευή 19 - Κυριακή 21 Αυγούστου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Αρχοντικό «Αλθαία», Ελατοχώρι Πιερίας

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

90€ ή 150€ ανά άτομο

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 150€ ανά άτομο για δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται όλες δραστηριότητες, εκτός του μεσημεριανού και βραδινού γεύματος. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να συμμετέχει μόνο την μία ημέρα το κόστος ανέρχεται στα 90€ για μία διανυκτέρευση με πρωινό.

Σύνοψη

Σύνοψη

«Η μουσική του καθενός ταξιδεύει μαζί του… στη φύση με θέα τον Όλυμπο, όπου ο μύθος, τα χρώματα και τα αρώματα δένουν αρμονικά και μας καλούν να ανακαλύψουμε και να εκφραστούμε!»

Το Music Therapy Retreat 2022 – Μελωδίες Εμψύχωσης είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο τριήμερο διακοπών που επικεντρώνεται στην χαλάρωση, την ανανέωση, την κοινωνικοποίηση και την ανακάλυψη του εαυτού με ευχάριστους τρόπους μέσω της μουσικής.

Μετά από μία δύσκολη περίοδο επαναφορτίζουμε τις ψυχικές μας «μπαταρίες» και ενδυναμώνουμε τους εαυτούς μας στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της Πιερίας, ώστε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προκλήσεις του Φθινόπωρου.

Διαμονή & Τοποθεσία

Διαμονή & Τοποθεσία

Η διαμονή μας θα γίνει στον παραδοσιακό θεματικό ξενώνα «Αρχοντικό Αλθαία» και στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πιερίων Μούσες» στο Ελατοχώρι Πιερίας.

Το «Αρχοντικό Αλθαία» βρίσκεται στο γραφικό Ελατοχώρι, το οποίο με την άγρια ορεινή ομορφιά του στα ανατολικά Πιέρια Όρη, αποτελεί ιδανικό σημείο εξόρμησης για όσους και όσες επιζητούν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Οι δασωμένες πλαγιές του βουνού και τα γραφικά μονοπάτια του θυμίζουν πίνακα ζωγραφικής, ενώ σε απόσταση 45 λεπτών μπορεί κάποιος να δροσιστεί με βουτιές στις παραλίες της Πιερίας.

Το «Αρχοντικό Αλθαία» και το Κτήμα Αλθαία, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, θα φιλοξενήσουν τις ομάδες μουσικής εμψύχωσης που θα λάβουν χώρα στο Music Therapy Retreat 2022.

Περιεχόμενο Δραστηριοτήτων Τριημέρου

Περιεχόμενο Δραστηριοτήτων Τριημέρου

Στόχοι & Οφέλη

Μέσω των μουσικοκεντρικών παρεμβάσεων που προτείνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν και να ενισχύσουν σημαντικούς τομείς της ζωής τους, όπως:

Η αξία της Μουσικοθεραπείας και τα οφέλη της

Η αξία της Μουσικοθεραπείας και τα οφέλη της

Χρησιμοποιούμε μουσικοθεραπευτικές, αλλά και μουσικοκεντρικές παρεμβάσεις, για την εξερεύνηση του εσωτερικού κόσμου του ατόμου, ώστε να μπορεί να δουλέψει τα σημαντικά θέματα της ζωής του.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να δουν μια «μεγαλύτερη εικόνα» της ζωής, ενώ επεξεργάζονται προσωπικές εμπειρίες και συνδέονται με την εσωτερική τους σοφία.

Κατανοώντας κάποιος τον εαυτό του και τη ζωή του, τον βοηθάει να ζήσει με μεγαλύτερη επίγνωση.

Οι προτεινόμενες μουσικοκεντρικές δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες, ώστε να σε ενθαρρύνουν και να σε βοηθήσουν να:

Χρειάζονται μουσικές γνώσεις για να κάνει κάποιος Μουσικοθεραπεία;

Χρειάζονται μουσικές γνώσεις για να κάνει κάποιος Μουσικοθεραπεία;

Κατηγορηματικά όχι. Αρκετές φορές μάλιστα, η έλλειψη μουσικών γνώσεων φαίνεται να δίνει πλεονέκτημα, όσον αφορά την επίτευξη των θεραπευτικών στόχων.

Επομένως η μουσικοθεραπεία απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως μουσικών γνώσεων ή της προσωπικής αντίληψης για την μουσική τους ικανότητα, και δεν είναι απαιτούμενη η γνώση κάποιου μουσικού οργάνου.

Στο Music Therapy Retreat 2022, θα είναι διαθέσιμα προσιτά μουσικά όργανα, τα οποία μπορούν να παιχτούν εύκολα από τον οποιονδήποτε. Η μουσική τις περισσότερες φορές είναι αυτοσχεδιαστική ανάλογα της κατάστασης, διάθεσης και επιθυμίας των συμμετεχόντων, καθώς και των στόχων που έχουν τεθεί.

Μιας και το μέσο έκφρασης είναι η ελεύθερη μουσική-δημιουργική δραστηριότητα, οι συνεδρίες εκτός από τον αυτοσχεδιασμό, ενδέχεται να περιλαμβάνουν διασκευή τραγουδιών, δημιουργία στίχων ή τραγουδιών, μουσικά παιχνίδια ή μουσική ακρόαση και συζήτηση, πάντα με την υποστήριξη του μουσικοθεραπευτή.

Υγειονομική Ασφάλεια

Για την ασφάλεια όλων, είναι απαραίτητο για την συμμετοχή σας ένα αρνητικό self-test εντός 24 ωρών από την έναρξη του τριημέρου.

Παρακαλούμε φροντίστε, η φωτογραφία του αποτελέσματος να αποσταλεί στο musictherapy@massroomstudio.com πριν από την αναχώρησή σας.

Συμμετοχή στο Music Therapy Retreat 2022

Επειδή οι θέσεις στο Music Therapy Retreat 2022 είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε φροντίστε για την έγκαιρη κράτηση θέσης.

Για την κράτηση θέσης απαιτείται η κατάθεση προκαταβολής 50€ στον παρακάτω λογαριασμό. Παρακαλούμε αναφέρετε στην αιτιολογία το ονοματεπώνυμό σας και επικοινωνήστε μαζί μας στο musictherapy@massroomstudio.com για την εγγραφή!

GR75 0172 1580 0051 5806 5255 724 (τράπεζα Πειραιώς)