Ειδικό Εργαστήριο Μουσικοθεραπείας

Ανακούφιση και Διαχείριση του Άγχους μέσω της Μουσικής

Ανακούφιση και Διαχείριση του Άγχους μέσω της Μουσικής

Σας προσκαλούμε στην ομάδα μουσικοθεραπείας που δημιουργείται με στόχο τη μείωση και διαχείριση του άγχους. Πρόκειται για έναν κύκλο 4 συναντήσεων, από 10 Οκτωβρίου έως 31 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου – Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, 17.00-19.00
Ολύμπου 46, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες

Πληροφορίες

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

4 εβδομάδες, 1 συνεδρία ανά εβδομάδα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Δευτέρα 10, 17, 24 και 31 Οκτωβρίου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Mass Room Studio, Θεσσαλονίκη

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

20€ ανά συνεδρία

Η ομάδα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει 4 εβδομάδες. Η δυνατότητα συμμετοχής θα είναι ανοιχτή μέχρι και τη δεύτερη συνάντηση.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα, 5-7 το απόγευμα, και για την ασφάλεια όλων είναι επίσης απαραίτητο ένα αρνητικό self-test πριν από κάθε συνάντηση.

Για την συμμετοχή στην ομάδα είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Με προσωπικό μήνυμα στην σελίδα μας στο facebook

Υπεύθυνος ομάδας:

Ανδρέας Ασημακόπουλος
Μουσικοθεραπευτής ΜΑ, Music Technology MSc, Εμψυχωτής Ομάδων NDI

Σύνοψη

Σύνοψη

Το άγχος αποτελεί ένα συνηθισμένο σύμπτωμα στη σύγχρονη εποχή.

Προσπαθώντας να εργαστούμε για ένα καλύτερο μέλλον, χάνουμε σημαντικές στιγμές του παρόντος. Το ίδιο συμβαίνει όταν ζούμε με αναμνήσεις του παρελθόντος. Παύουμε να έχουμε ζωντανή και δημιουργική παρουσία, και συνεπώς χάνεται η ζωή στο «εδώ και τώρα».

Η Μουσικοθεραπεία, εστιάζει στη διαδικασία, όπως ακούγεται και βιώνεται ζωντανά κάθε στιγμή σε ανθρώπινη, αυθεντική σχέση. Κάτι τέτοιο θυμίζει την ίδια τη ζωή. Μόνο βιώνοντας τη ζωή του ο άνθρωπος μπορεί να οδηγηθεί σε αυτοπραγμάτωση.

Πώς Βοηθάει η Μουσικοθεραπεία;

Πώς Βοηθάει η Μουσικοθεραπεία;

Εκτεταμένες έρευνες έχουν δείξει, ότι η μουσική και η μουσικοθεραπεία συμβάλλουν αποτελεσματικά στη μείωση του άγχους, επηρεάζοντας τόσο ψυχολογικές (χαλάρωση, αίσθηση ευημερίας, κ.α.), όσο και φυσιολογικές (καρδιακοί παλμοί, αναπνοή κ.α.) διαδικασίες.

Μέσα από ένα συνδυασμό συναντήσεων δεκτικής (οραματισμός, διωτικά διακροτήματα) και ενεργητικής (κλινικός αυτοσχεδιασμός, παρεμβάσεις με βάση την μουσική) μουσικοθεραπείας, οι συμμετέχοντες θα βιώσουν στιγμές ευημερίας, χαλάρωσης και σύνδεσης με τον εαυτό τους στο «εδώ και τώρα». 

Μέσα από τις μουσικοθεραπευτικές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν, θα μειωθεί το άγχος με φυσικό τρόπο, ενώ οι συμμετέχοντες θα κερδίσουν πολύτιμα «εργαλεία» για την διαχείρισή του στην καθημερινότητα, ενισχύοντας έτσι το ευ-ζην.

Στόχοι της Ομάδας

Στόχοι της Ομάδας

Υπεύθυνος Ομάδας

Υπεύθυνος Ομάδας

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Ο Ανδρέας Ασημακόπουλος είναι μουσικοθεραπευτής και μουσικός παραγωγός με master στην Μουσικοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στην Μουσική Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο του York.

Υγειονομική Ασφάλεια

Για την ασφάλεια όλων, είναι απαραίτητο ένα αρνητικό self-test πριν από κάθε συνάντηση. 

Κάλεσέ μας

ή

Άφησέ μας τα στοιχεία σου

και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σου

Επόμενες Ομάδες Μουσικοθεραπείας

Επόμενες Ομάδες Μουσικοθεραπείας

Μουσικοκινητικό Εργαστήριο Ειδικής Αγωγής

Ημερομηνίες: Τετάρτη 02, 09, 16, 23 και 30 Νοεμβρίου.

Ένα εργαστήριο με σκοπό τη βελτίωση της επικοινωνίας και των κιναισθητικών ικανοτήτων των παιδιών μέσα από μουσικοκινητικές δραστηριότητες.