Μουσικοκινητικό Εργαστήριο Ειδικής Αγωγής

Μουσικοκινητικό Εργαστήριο Ειδικής Αγωγής

για παιδιά έως 15 ετών

Προσκαλούμε όλα τα παιδιά έως 15 ετών με αναπτυξιακές αναπηρίες ή μαθησιακές δυσκολίες στην μουσικοκινητική ομάδα ειδικής αγωγής.

Πρόκειται για έναν κύκλο 5 συναντήσεων, από 2 Νοεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου, ώστε τα παιδιά να ωφεληθούν από τις θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής με τον πιο  ευχάριστο τρόπο… Παίζοντας!

Τετάρτη 02 Νοεμβρίου – Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, 20.15-21.00
Ολύμπου 46, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες

Πληροφορίες

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

4 εβδομάδες, 1 συνεδρία ανά εβδομάδα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Τετάρτη 02, 09, 16, 23 και 30 Νοεμβρίου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Mass Room Studio, Θεσσαλονίκη

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

20€ ανά συνεδρία

Η ομάδα θα ξεκινήσει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 30 Νοεμβρίου.

Η δυνατότητα συμμετοχής θα είναι ανοιχτή μέχρι και τη δεύτερη συνάντηση.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη, 8.15-9.00 το βράδυ, και για την ασφάλεια όλων είναι επίσης απαραίτητο ένα αρνητικό self-test πριν από κάθε συνάντηση.

Για την συμμετοχή στην ομάδα είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Με προσωπικό μήνυμα στην σελίδα μας στο facebook

Υπεύθυνη ομάδας:

Λένα Καραγιαννίδου
Μουσικοθεραπεύτρια ΜΑ

Σκοπός της Ομάδας

Σκοπός της Ομάδας

Αυτό το εργαστήριο έχει σκοπό να βελτιώσει την απόκριση και επικοινωνία των παιδιών, καθώς και τις κιναισθητικές τους ικανότητες και το συντονισμό, μέσα από ευχάριστες ομαδικές μουσικοκινητικές δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα θα ενισχυθεί σημαντικά η συναισθηματική ανάπτυξη και δημιουργική τους έκφραση, ενώ θα καλλιεργηθεί και η κοινωνικότητά τους μέσα από τα κοινά μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Μέσα από ειδικά διαμορφωμένες δραστηριότητες για παιδιά, θα βοηθήσουμε να ενισχυθούν:

Πώς Βοηθάει η Μουσική τα Παιδιά;

Πώς Βοηθάει η Μουσική τα Παιδιά;

Η θεραπευτική διάσταση της μουσικής συνδέεται με την εκπαίδευση των παιδιών με αναπτυξιακές αναπηρίες ή μαθησιακές δυσκολίες, καθώς αποτελεί ισχυρό κίνητρο για μάθηση.

Ειδικότερα έχει διαπιστωθεί ότι η μουσική θέτει τα παιδιά σε μια συνθήκη χαλάρωσης, κατά την οποία είναι πιο δεκτικά στη μάθηση, ενώ παράλληλα, τα βοηθά να βιώσουν θετικά συναισθήματα.

Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι τόσο η εκπαίδευση σε ένα συγκεκριμένο μουσικό όργανο, όσο και η απλή ακρόαση μουσικής, συνδέονται θετικά με την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Από την εκμάθηση συγκεκριμένων κινήσεων που παράγουν συγκεκριμένους ήχους, όταν παίζει κανείς ένα μουσικό όργανο (π.χ. η ένταση με την οποία πιέζει κανείς τα πλήκτρα ενός πιάνου) έως την ανάπτυξη της αίσθησης του ρυθμού ως απάντηση στην ακρόαση μουσικής, οι δεξιότητες συγχρονισμού και συντονισμού των κινήσεων ενισχύονται σημαντικά. 

Το Μουσικοκινητικό Εργαστήριο Ειδικής Αγωγής μπορεί να βοηθήσει το παιδί σου να:

  • Ενισχύσει τη δημιουργική του έκφραση
  • Μειώσει το άγχος του
  • Αναπτύξει την κοινωνικότητά του

Υπεύθυνη Ομάδας

Υπεύθυνη Ομάδας

Λένα Καραγιαννίδου

Η Ελένη Καραγιαννίδου είναι μουσικοθεραπεύτρια  και μουσική  ειδική παιδαγωγός με μεταπτυχιακό στη Μουσικοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ,  με ειδίκευση στην ειδική αγωγή και συγκεκριμένα  στις προσχολικές ηλικίες , μέλος του R.O.D.I Festival (Reflection of disability in art festival) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πτυχιούχος Φούγκας  με βασικό όργανο το ακορντεόν και πιάνο , απόφοιτος της  Ελληνικής Φιλολογίας  της Φιλοσοφικής  Σχολής  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου , πιστοποιημένη διασώστρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου . Πολυετή εμπειρία ως μουσικός στο τομέα της ειδικής αγωγής, πραγματοποιεί και μουσικοκινητικά σεμινάρια και εργαστήρια.

Υγειονομική Ασφάλεια

Για την ασφάλεια όλων, είναι απαραίτητο ένα αρνητικό self-test πριν από κάθε συνάντηση. 

Κάλεσέ μας

ή

Άφησέ μας τα στοιχεία σου

και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σου

Επόμενες Ομάδες Μουσικοθεραπείας

Επόμενες Ομάδες Μουσικοθεραπείας