Ειδικό Εργαστήριο Μουσικοθεραπείας

Ενισχυμένη Εγκεφαλική Λειτουργία και Ψυχική Ευεξία

Ενισχυμένη Εγκεφαλική Λειτουργία και Ψυχική Ευεξία

Σας προσκαλούμε στην ομάδα μουσικοθεραπείας με θέμα την ενισχυμένη εγκεφαλική λειτουργία και ψυχική ευεξία μέσω διωτικών διακροτημάτων. Πρόκειται για έναν κύκλο 6 συναντήσεων, από 1 Μαρτίου έως 5 Απριλίου, κάθε Τετάρτη.

Τετάρτη 1 Μαρτίου – Τετάρτη 5 Απριλίου, 19.00-20.00
Ολύμπου 46, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες

Πληροφορίες

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

6 εβδομάδες, 1 συνεδρία ανά εβδομάδα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

1 Μαρτίου - 5 Απριλίου (κάθε Τετάρτη)

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Mass Room Studio, Θεσσαλονίκη

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

20€ ανά συνεδρία

Η ομάδα θα ξεκινήσει την Τετάρτη 1 Μαρτίου και θα διαρκέσει 6 εβδομάδες. Η δυνατότητα συμμετοχής θα είναι ανοιχτή μέχρι και τη δεύτερη συνάντηση.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη, 7-8 το απόγευμα, και για την ασφάλεια όλων είναι επίσης απαραίτητο ένα αρνητικό self-test πριν από κάθε συνάντηση.

Για την συμμετοχή στην ομάδα είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Με προσωπικό μήνυμα στην σελίδα μας στο facebook

Υπεύθυνος ομάδας:

Ανδρέας Ασημακόπουλος
Μουσικοθεραπευτής ΜΑ, Music Technology MSc, Εμψυχωτής Ομάδων NDI

Τι είναι τα Διωτικά Διακροτήματα;

Τι είναι τα Διωτικά Διακροτήματα;

Τα Διωτικά Διακροτήματα (Binaural Beats), ή ΔΙΔ για λόγους συντομίας, είναι μία γκάμα πολύ συγκεκριμένων ήχων, οι οποίοι έχουν σημαντικές ενισχυτικές και θεραπευτικές ιδιότητες στην εγκεφαλική λειτουργία, στην ψυχική ευεξία, ακόμα και στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Πώς Λειτουργούν τα Διωτικά Διακροτήματα;

Πώς Λειτουργούν τα Διωτικά Διακροτήματα;

Τα ΔΙΔ ανακαλύφθηκαν από τον Heinrich Wilhelm Dove το 1839, αλλά χρειάστηκε παραπάνω από 100 χρόνια ώστε το φαινόμενο να ερευνηθεί εις βάθος, από τον Gerald Oster το 1973.

Οι παραπάνω ερευνητές διαπίστωσαν ότι, αν το αριστερό αυτί ενός ανθρώπου υποβληθεί σε μια συνεχή ηχητική συχνότητα και το δεξί αυτί υποβληθεί σε μια παρόμοια (αλλά όχι την ίδια) συχνότητα, τότε το άτομο αδυνατεί να τις ξεχωρίσει. Αντιθέτως, τις αντιλαμβάνεται σαν έναν ρυθμικό «χτύπο» με συχνότητα την διαφορά των δύο. Εάν λόγου χάρη, το αριστερό αυτί του υποκειμένου υποβληθεί σε ένα ημιτονοειδές κύμα των 100Hz και το δεξί αυτί σε ένα των 105Hz, τότε το υποκείμενο θα αντιληφθεί ένα ρυθμικό «χτύπο» με συχνότητα 5Hz.

Επιπροσθέτως, η συγκεκριμένη αντίληψη (η οποία δεν πραγματοποιείται μέσα στο αυτί, αλλά απ’ ευθείας στον εγκέφαλο), μπορεί να συντονίσει τα εγκεφαλικά ημισφαίρια, φέροντας τον εγκέφαλο σε παρόμοιες συνειδησιακές καταστάσεις όπως αυτές που επιτυγχάνονται μέσω του διαλογισμού. 

Συνδυάζοντας τα ευρήματα, και κάνοντας χρήση ΔΙΔ κατά τη μουσικοθεραπεία, μεγιστοποιούμε τα αποτελέσματά της. Εμπλουτίζοντας την μουσικοθεραπεία με ΔΙΔ, οι συμμετέχοντες μπορούν να «βυθιστούν» ακόμα περισσότερο στη διαδικασία και να αποκομίσουν πολύ περισσότερο τα οφέλη της.

Οφέλη

Οφέλη

Τα οφέλη των διωτικών διακροτημάτων (ΔΙΔ) έχουν αναφερθεί εκτενώς στην επιστημονική βιβλιογραφία και προσομοιάζουν αυτά του διαλογισμού. Περιλαμβάνουν:

Υπεύθυνος Ομάδας

Υπεύθυνος Ομάδας

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Ο Ανδρέας Ασημακόπουλος είναι μουσικοθεραπευτής και μουσικός παραγωγός με master στην Μουσικοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στην Μουσική Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο του York.

Υγειονομική Ασφάλεια

Για την ασφάλεια όλων, είναι απαραίτητο ένα αρνητικό self-test πριν από κάθε συνάντηση. 

Κάλεσέ μας

ή

Άφησέ μας τα στοιχεία σου

και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σου

Επόμενες Ομάδες Μουσικοθεραπείας

Επόμενες Ομάδες Μουσικοθεραπείας

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης

Ημερομηνίες: Τετάρτη 11, 18 και 25 Ιανουαρίου, 01, 08, 15 και 22 Φεβρουαρίου και 01 Μαρτίου ’23.

Ειδική ομάδα μουσικοθεραπείας, 8 συνολικά συναντήσεων, με στόχο την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων μέσω της μουσικής.