Ειδικό Εργαστήριο Μουσικοθεραπείας

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης

Σας προσκαλούμε στην ομάδα μουσικοθεραπείας που δημιουργείται με στόχο την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων. Πρόκειται για έναν κύκλο 8 συναντήσεων, από 11 Ιανουαρίου έως 1 Μαρτίου, κάθε Τετάρτη.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου – Τετάρτη 01 Μαρτίου, 19.00-21.00
Ολύμπου 46, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες

Πληροφορίες

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

8 εβδομάδες, 1 συνεδρία ανά εβδομάδα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Τετάρτη 11, 18 και 25 Ιανουαρίου, 01, 08, 15 και 22 Φεβρουαρίου και 01 Μαρτίου '23

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Mass Room Studio, Θεσσαλονίκη

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

20€ ανά συνεδρία

Η ομάδα θα ξεκινήσει την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου ’23 και θα διαρκέσει 8 εβδομάδες. Η δυνατότητα συμμετοχής θα είναι ανοιχτή μέχρι και την τρίτη συνάντηση.


Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη, 7-9 το απόγευμα, και για την ασφάλεια όλων είναι επίσης απαραίτητο ένα αρνητικό self-test πριν από κάθε συνάντηση. 

Για την συμμετοχή στην ομάδα είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Με προσωπικό μήνυμα στην σελίδα μας στο facebook

Υπεύθυνος ομάδας:

Ανδρέας Ασημακόπουλος
Μουσικοθεραπευτής ΜΑ, Music Technology MSc, Εμψυχωτής Ομάδων NDI

Σύνοψη

Σύνοψη

Η Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης και ψυχοθεραπείας απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν βελτίωση της προσωπικής, επαγγελματικής και κοινωνικής τους ζωής ή αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες δυσκολίες (άγχη, διάφορους φόβους, ψυχικές και ψυχοσωματικές διαταραχές). 

Μέσα από αυτό τον κύκλο συναντήσεων οι συμμετέχοντες θα κερδίσουν πολύτιμα «εργαλεία» για την λειτουργία τους στην καθημερινότητα, ενισχύοντας έτσι το ευ-ζην τους.

*Για περιπτώσεις που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής συνιστούμε παράλληλα ατομικές συνεδρίες.

Μέθοδος και Οφέλη Μουσικοθεραπείας

Μέθοδος και Οφέλη Μουσικοθεραπείας

Η μέθοδος που εφαρμόζουμε είναι ένας συνδυασμός μουσικοθεραπευτικών παρεμβάσεων (Music Therapy Interventions) και παρεμβαίνουσας μη-κατευθυντικότητας (NDI). 

Η μουσικοθεραπεία είναι μια μορφή δημιουργικής ψυχοθεραπείας δια μέσου της μουσικής, μία επιστημονικά τεκμηριωμένη θεραπευτική παρέμβαση που αξιοποιεί την δημιουργική πλευρά του ανθρώπου και την έμφυτη ικανότητά του για μουσική έκφραση και επικοινωνία.

Η παρεμβαίνουσα μη-κατευθυντικότητα είναι μία μοντέρνα γενική θεωρία κατανόησης των ανθρωπίνων λειτουργιών σε ψυχολογικό, θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο και συγχρόνως μέθοδος προσωπικής και ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.

Μέσα από ένα συνδυασμό εργαλείων είτε δεκτικής (καθοδηγούμενος οραματισμός, διωτικά διακροτήματα), είτε ενεργητικής μουσικοθεραπείας (κλινικός αυτοσχεδιασμός, παρεμβάσεις με βάση την μουσική), οι συμμετέχοντες θα βιώσουν στιγμές ευημερίας, χαλάρωσης και σύνδεσης με τον εαυτό τους στο «εδώ και τώρα».

Οφέλη της Ομάδας

Οφέλη της Ομάδας

Μέσα από την προσέγγιση της παρεμβαίνουσας μη-κατευθυντικότητας, οι συμμετέχοντες θα:

Υπεύθυνος Ομάδας

Υπεύθυνος Ομάδας

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Ο Ανδρέας Ασημακόπουλος είναι μουσικοθεραπευτής και μουσικός παραγωγός με master στην Μουσικοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στην Μουσική Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο του York.

Υγειονομική Ασφάλεια

Για την ασφάλεια όλων, είναι απαραίτητο ένα αρνητικό self-test πριν από κάθε συνάντηση. 

Κάλεσέ μας

ή

Άφησέ μας τα στοιχεία σου

και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σου

Διαβάστε περισσότερα για τη Μουσικοθεραπεία

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι η μουσικοθεραπεία;

Η Μουσικοθεραπεία είναι μια μορφή δημιουργικής ψυχοθεραπείας δια μέσου της μουσικής. Πρόκειται για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη θεραπευτική παρέμβαση που αξιοποιεί την δημιουργική πλευρά του ανθρώπου και την έμφυτη ικανότητά του για μουσική, έκφραση και επικοινωνία.

Πώς διαφέρει η μουσικοθεραπεία από τις παραδοσιακές μεθόδους ψυχοθεραπείας;

Μιας και η επικοινωνία και η έκφραση είναι μη-λεκτικές, διαφέρει από τις παραδοσιακές μεθόδους ψυχοθεραπείας τόσο στον τρόπο προσέγγισης, όσο και στους θεραπευτικούς στόχους. Εδώ το λεκτικό κομμάτι είναι ελάχιστο και το κύριο μέσον επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης είναι η μουσική.

Τι μπορεί να σου προσφέρει η μουσικοθεραπεία;

Όλοι οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στην μουσική. η μουσική επηρεάζει άμεσα την συμπεριφορά, την κίνηση και την συναισθηματική κατάσταση, επομένως επηρεάζει άμεσα τόσο το σώμα, όσο και το πνεύμα.