Τι μπορεί να σου προσφέρει η μουσικοθεραπεία;

Τι μπορεί να σου προσφέρει η μουσικοθεραπεία;

Μοιρατείτε το άρθρο:

Όλοι οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στην μουσική. Τα βρέφη ανταποκρίνονται στον ρυθμό και την μουσική από τα πρώτα κιόλας χρόνια. Η μουσική υπάρχει μέσα μας ακόμα και στον τρόπο που μιλάμε: ο λόγος και οι προτάσεις μας εκφέρονται σε «μελωδίες» που επικοινωνούν συναισθήματα, όπως φόβο, λύπη, χαρά, κλπ. Όσον αφορά τα παιδιά, υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι αυτή η έμφυτη ανθρώπινη ικανότητα της ανταπόκρισης στην μουσική, δεν επηρεάζεται από καμία κατάσταση, σύνδρομο ή διαταραχή, όπως π.χ. σύνδρομο Down, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (ΔΕΠΥ), Ειδικές Αναπτυξιακές Διαταραχές, κλπ.

Επιπροσθέτως, η μουσική επηρεάζει άμεσα την συμπεριφορά, την κίνηση και την συναισθηματική κατάσταση, επομένως επηρεάζει άμεσα τόσο το σώμα, όσο και το πνεύμα. Η μουσική μπορεί να εκφράσει περισσότερα από όσα μπορεί να περιγράψει κάποιος λεκτικά, και για αυτό αποτελεί μια ισχυρή γέφυρα με τον συναισθηματικό κόσμο του κάθε ατόμου.

Πέραν της μουσικής, η μουσικοθεραπεία χρησιμοποίει και πολλά άλλα στοιχεία της μη-λεκτικής επικοινωνίας, όπως είναι η βλεμματική επαφή, η κινησιολογία, η στάση σώματος, οι εκφράσεις του προσώπου, η απόσταση, ο τόνος, η ένταση της φωνής στο τραγούδισμα, κλπ. Για αυτό τον λόγο είναι χρήσιμη σε ανθρώπους με δυσκολία στην επικοινωνία ή έκφραση, ενώ διευκολύνει το χτίσιμο υγιών σχέσεων με άλλα άτομα.

Η μουσικοθεραπεία χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων για την εξερεύνηση του εσωτερικού κόσμου του πελάτη και για να δουλέψει με σημαντικά θέματα της ζωής του. Προσφέρει την ευκαιρία στον πελάτη να δει μια «μεγαλύτερη εικόνα» της ζωής, ενώ επεξεργάζεται προσωπικές εμπειρίες και συνδέεται με την εσωτερική του σοφία. Κατανοώντας κάποιος τον εαυτό του και τη ζωή του, τον βοηθάει να ζήσει με μεγαλύτερη επίγνωση.

Πιο συγκεκριμένα μέσω της μουσικοθεραπείας μπορείς να:

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ολιστική εγκεφαλική λειτουργία με τη χρήση διωτικών διακροτημάτων

Η συχνή χρήση των διωτικών διακροτημάτων ενθαρρύνει το συγχρονισμό και την ισορροπία των δύο εγκεφαλικών ημισφαιρίων, με αποτέλεσμα την καλύτερη πνευματική και συναισθηματική υγεία, καθώς και την βελτιωμένη εγκεφαλική λειτουργία.

Πώς χρησιμοποιούνται τα διωτικά διακροτήματα;

Το να χρησιμοποιήσετε διωτικά διακροτήματα είναι πολύ εύκολο. Απλώς φορέστε τα ακουστικά σας και καθίστε ή ξαπλώστε σε μία άνετη στάση. Αν κάνετε δεκτική μουσικοθεραπεία μαζί μας, θα σας δοθούν περαιτέρω οδηγίες πριν τη συνεδρία.

Διωτικά διακροτήματα και καταστάσεις συνείδησης

Τα διωτικά διακροτήματα συντονίζουν τον εγκέφαλο σε καταστάσεις συνείδησης, ανάλογα τη συχνότητα των παραγόμενων εγκεφαλοκυμάτων. Αυτές ομαδοποιούνται σε 5 μεγάλες κατηγορίες. Ο ακροατής αποκομίζει τα θεραπευτικά οφέλη από την κάθε κατάσταση ανάλογα τη συχνότητα του ΔΙΔ, που συντονίζει τα εγκεφαλοκύματά του στην αντίστοιχη κατηγορία.

Ζήστε μια καλύτερη ζωή, το αξίζετε!

Οι συνεδρίες είναι εξατομικευμένες, εκτελούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και διαρκούν από 30 – 50 λεπτά

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού.