Τι είναι η Δεκτική Μουσικοθεραπεία ;

Τι είναι η Δεκτική Μουσικοθεραπεία ;

Μοιρατείτε το άρθρο:

Υπάρχουν δύο είδη μουσικοθεραπείας: η ενεργητική και η δεκτική. Στην ενεργητική μουσικοθεραπεία, ο πελάτης συμμετέχει ενεργά, παίζοντας μουσική ή τραγουδώντας μαζί -ή και όχι- με τον μουσικοθεραπευτή, οδηγώντας έτσι στη μουσική (συν-) δημιουργία. Στη δεκτική μουσικοθεραπεία ο πελάτης ακούει -δέχεται- τη μουσική, η οποία είναι προ-ηχογραφημένη ή ζωντανή μουσική και στην οποία ο πελάτης ανταποκρίνεται λεκτικά ή και όχι. Ονομάζεται «δεκτική» και όχι «παθητική», διότι ο πελάτης μπορεί να είναι φαινομενικά αδρανής, αλλά δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να δημιουργεί μέσα του η μουσική που ακούει εκείνη τη στιγμή. Πρόκειται λοιπόν για ενεργητική ακρόαση.

Μερικά από τα οφέλη της δεκτικής μουσικοθεραπείας είναι τα εξής:

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ολιστική εγκεφαλική λειτουργία με τη χρήση διωτικών διακροτημάτων

Η συχνή χρήση των διωτικών διακροτημάτων ενθαρρύνει το συγχρονισμό και την ισορροπία των δύο εγκεφαλικών ημισφαιρίων, με αποτέλεσμα την καλύτερη πνευματική και συναισθηματική υγεία, καθώς και την βελτιωμένη εγκεφαλική λειτουργία.

Πώς χρησιμοποιούνται τα διωτικά διακροτήματα;

Το να χρησιμοποιήσετε διωτικά διακροτήματα είναι πολύ εύκολο. Απλώς φορέστε τα ακουστικά σας και καθίστε ή ξαπλώστε σε μία άνετη στάση. Αν κάνετε δεκτική μουσικοθεραπεία μαζί μας, θα σας δοθούν περαιτέρω οδηγίες πριν τη συνεδρία.

Διωτικά διακροτήματα και καταστάσεις συνείδησης

Τα διωτικά διακροτήματα συντονίζουν τον εγκέφαλο σε καταστάσεις συνείδησης, ανάλογα τη συχνότητα των παραγόμενων εγκεφαλοκυμάτων. Αυτές ομαδοποιούνται σε 5 μεγάλες κατηγορίες. Ο ακροατής αποκομίζει τα θεραπευτικά οφέλη από την κάθε κατάσταση ανάλογα τη συχνότητα του ΔΙΔ, που συντονίζει τα εγκεφαλοκύματά του στην αντίστοιχη κατηγορία.

Ζήστε μια καλύτερη ζωή, το αξίζετε!

Οι συνεδρίες είναι εξατομικευμένες, εκτελούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και διαρκούν από 30 – 50 λεπτά

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού.