Πώς χρησιμοποιούνται τα διωτικά διακροτήματα;

Πώς χρησιμοποιούνται τα διωτικά διακροτήματα;

Μοιρατείτε το άρθρο:

Τα οφέλη των διωτικών διακροτημάτων (ΔΙΔ) περιλαμβάνουν εντυπωσιακή βελτίωση στην αποσυμφόρηση του στρες, τον ύπνο, τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα, με μόνο δύο εβδομάδες χρήσης.

Το να χρησιμοποιήσετε ΔΙΔ είναι πολύ εύκολο. Απλώς φορέστε τα ακουστικά σας και καθίστε ή ξαπλώστε σε μία άνετη στάση. Αν κάνετε δεκτική μουσικοθεραπεία μαζί μας, θα σας δοθούν περαιτέρω οδηγίες πριν τη συνεδρία.

Το αν θα έχετε κλειστά μάτια ή θα εκτελείτε κάποια εργασία, επίσης εξαρτάται από το είδος των ΔΙΔ και τον θεραπευτικό στόχο. Σε περίπτωση που ο στόχος σας είναι καλύτερη συγκέντρωση ή βελτίωση της μνήμης, μπορείτε να πραγματοποιείτε και κάποιες εργασίες, όπως π.χ. το διάβασμα, ταυτόχρονα με την ακρόαση. Σε περίπτωση που ο στόχος σας είναι η χαλάρωση ή ο αποδοτικότερος διαλογισμός, θα ήταν καλύτερα να ξαπλώνατε σε κάποιο σημείο που δεν θα σας ενοχλήσουν. Ή στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε ΔΙΔ για να βελτιώσετε τον ύπνο σας, προτείνουμε να κάνετε χρήση τουλάχιστον μισή ώρα πριν, στον καναπέ ή στο κρεβάτι, χωρίς τηλεόραση ή κινητό.

Σε γενικές γραμμές, τα κύματα Άλφα και Βήτα επιτρέπουν τη συνειδητή συγκέντρωση και άρα μπορείτε να εκτελείτε διάφορες εργασίες που απαιτούν συγκέντρωση, όπως για παράδειγμα δουλειά στον υπολογιστή, διάβασμα ή γράψιμο. Από την άλλη, τα κύματα Δέλτα και Θήτα για να δουλέψουν καλύτερα, προτείνεται να είστε σε μία πιο χαλαρή και δεκτική κατάσταση.

Η μοναδική αντένδειξη για όλες τις κατηγορίες είναι να μην οδηγείτε και να μην χειρίζεστε βαριά μηχανήματα μαζί με την ακρόαση. Μιας και ο εγκέφαλος μπαίνει σε άλλες καταστάσεις συνειδητότητας, οι αντανακλαστικές αντιδράσεις μειώνονται, οπότε η ακρόαση ΔΙΔ με τις παραπάνω δραστηριότητες μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τον προσωπικό θεραπευτικό σας στόχο και να προτείνουμε την καταλληλότερη μουσικοθεραπευτική παρέμβαση και την αντίστοιχη κατηγορία ΔΙΔ.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ολιστική εγκεφαλική λειτουργία με τη χρήση διωτικών διακροτημάτων

Η συχνή χρήση των διωτικών διακροτημάτων ενθαρρύνει το συγχρονισμό και την ισορροπία των δύο εγκεφαλικών ημισφαιρίων, με αποτέλεσμα την καλύτερη πνευματική και συναισθηματική υγεία, καθώς και την βελτιωμένη εγκεφαλική λειτουργία.

Διωτικά διακροτήματα και καταστάσεις συνείδησης

Τα διωτικά διακροτήματα συντονίζουν τον εγκέφαλο σε καταστάσεις συνείδησης, ανάλογα τη συχνότητα των παραγόμενων εγκεφαλοκυμάτων. Αυτές ομαδοποιούνται σε 5 μεγάλες κατηγορίες. Ο ακροατής αποκομίζει τα θεραπευτικά οφέλη από την κάθε κατάσταση ανάλογα τη συχνότητα του ΔΙΔ, που συντονίζει τα εγκεφαλοκύματά του στην αντίστοιχη κατηγορία.

Πώς λειτουργούν τα διωτικά διακροτήματα;

Η λέξη «διωτικά» αναφέρεται στα δύο αυτιά. Παλμοί που προέρχονται από τα δύο αυτιά λοιπόν. Είναι ο ρυθμικοί παλμοί που «ακούγονται», όταν βάλουμε ταυτόχρονα στα ακουστικά, δύο ελαφρά διαφορετικές συχνότητες ήχου.

Ζήστε μια καλύτερη ζωή, το αξίζετε!

Οι συνεδρίες είναι εξατομικευμένες, εκτελούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και διαρκούν από 30 – 50 λεπτά

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού.