Ολιστική εγκεφαλική λειτουργία με τη χρήση διωτικών διακροτημάτων

Ολιστική εγκεφαλική λειτουργία με τη χρήση διωτικών διακροτημάτων

Μοιρατείτε το άρθρο:

Η συχνή χρήση των διωτικών διακροτημάτων (ΔΙΔ) ενθαρρύνει το συγχρονισμό και την ισορροπία των δύο εγκεφαλικών ημισφαιρίων, με αποτέλεσμα την καλύτερη πνευματική και συναισθηματική υγεία, καθώς και την βελτιωμένη εγκεφαλική λειτουργία.

Αυτή η  λειτουργία συνίσταται στην ενεργοποίηση και δημιουργία νέων νευρολογικών οδών από το αριστερό ημισφαίριο στο δεξί και αντίθετα. Το αποτέλεσμα είναι η βελτιωμένη εγκεφαλική απόδοση. Τα οφέλη αυτής της λειτουργίας είναι τα εξής:

Η ολιστική εγκεφαλική λειτουργία είναι παρόμοια με αυτή που επιτυγχάνεται μέσω της μακροχρόνιας πρακτικής του διαλογισμού, και επικεντρώνεται σε λιγότερο άγχος, αποδοτικότερη επίλυση προβλημάτων, ενισχυμένη μνήμη, καλύτερο ύπνο και γενικότερα καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δυστυχώς, η πρακτική του διαλογισμού είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει η ιδέα να κάθονται ακίνητοι και αμίλητοι για περισσότερο από μία ώρα. Επίσης, οι ρυθμοί της καθημερινότητας (παιδιά, λογαριασμοί, δουλειά, κλπ) κάνουν ακόμα πιο δύσκολο τον αυτοέλεγχο του μυαλού τους, ενώ για να φανούν τα οφέλη, απαιτείται μακροχρόνια ενασχόληση, πράγμα το οποίο αποθαρρύνει τους περισσότερους.

Όμως τα ΔΙΔ μπορούν να δώσουν παρόμοια οφέλη με πιο εύκολο τρόπο, σε συντομότερο χρονικό διάστημα και χωρίς τις οποιαδήποτε διασυνδέσεις θα μπορούσε να έχει ο διαλογισμός με κάποιο θρησκευτικό δόγμα.

Συνδυάζοντας τα ΔΙΔ με ειδικά σχεδιασμένη χαλαρωτική μουσική ή και δεκτική μουσικοθεραπεία, όλοι μπορούν να επωφεληθούν -χωρίς προαπαιτούμενες γνώσεις- προς μια καλύτερη ψυχική υγεία και ποιότητα ζωής.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε τα κατάλληλα ΔΙΔ προσωπικά για εσάς, και να κλείσετε το ραντεβού σας.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Πώς χρησιμοποιούνται τα διωτικά διακροτήματα;

Το να χρησιμοποιήσετε διωτικά διακροτήματα είναι πολύ εύκολο. Απλώς φορέστε τα ακουστικά σας και καθίστε ή ξαπλώστε σε μία άνετη στάση. Αν κάνετε δεκτική μουσικοθεραπεία μαζί μας, θα σας δοθούν περαιτέρω οδηγίες πριν τη συνεδρία.

Διωτικά διακροτήματα και καταστάσεις συνείδησης

Τα διωτικά διακροτήματα συντονίζουν τον εγκέφαλο σε καταστάσεις συνείδησης, ανάλογα τη συχνότητα των παραγόμενων εγκεφαλοκυμάτων. Αυτές ομαδοποιούνται σε 5 μεγάλες κατηγορίες. Ο ακροατής αποκομίζει τα θεραπευτικά οφέλη από την κάθε κατάσταση ανάλογα τη συχνότητα του ΔΙΔ, που συντονίζει τα εγκεφαλοκύματά του στην αντίστοιχη κατηγορία.

Πώς λειτουργούν τα διωτικά διακροτήματα;

Η λέξη «διωτικά» αναφέρεται στα δύο αυτιά. Παλμοί που προέρχονται από τα δύο αυτιά λοιπόν. Είναι ο ρυθμικοί παλμοί που «ακούγονται», όταν βάλουμε ταυτόχρονα στα ακουστικά, δύο ελαφρά διαφορετικές συχνότητες ήχου.

Ζήστε μια καλύτερη ζωή, το αξίζετε!

Οι συνεδρίες είναι εξατομικευμένες, εκτελούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και διαρκούν από 30 – 50 λεπτά

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού.