Πώς λειτουργούν τα διωτικά διακροτήματα;

Πώς λειτουργούν τα διωτικά διακροτήματα;

Μοιρατείτε το άρθρο:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Η λέξη «διωτικά» αναφέρεται στα δύο αυτιά. Παλμοί που προέρχονται από τα δύο αυτιά λοιπόν. Είναι ο ρυθμικοί παλμοί που «ακούγονται», όταν βάλουμε ταυτόχρονα στα ακουστικά, δύο ελαφρά διαφορετικές συχνότητες ήχου.

Όταν λοιπόν βάλουμε δύο κοντινές συχνότητες (μία στο δεξί και μία στο αριστερό αυτί), ο εγκέφαλος «καταλαβαίνει» μία τρίτη. Αυτή που προκύπτει από την μαθηματική διαφορά των προηγούμενων. Αν για παράδειγμα, τροφοδοτήσουμε το αριστερό αυτί με ένα καθαρό τόνο συχνότητας 100Hz και το δεξί αυτί με έναν αντίστοιχο τόνο συχνότητας 105Hz, ο εγκέφαλος θα αντιληφθεί ένα παλμό συχνότητας 5Hz, δηλαδή τη διαφορά των δύο.

Στη συνέχεια, ο εγκέφαλος θα ακολουθήσει αυτή τη συχνότητα με το να παράγει εγκεφαλοκύματα στην περιοχή των 5Hz. Αυτό συμβαίνει μέσω μιας διαδικασίας, της οποίας ο τεχνικός όρος είναι «Απόκριση Ακολουθούμενης Συχνότητας» («Frequency Following Response»).

Αυτό βέβαια συμβαίνει μόνο όταν ο εγκέφαλος λαμβάνει αυτές τις συχνότητες μέσω των ακουστικών. Αν θέλετε να δείτε τα διωτικά διακροτήματα στην πράξη, μπορείτε να ακούσετε το παρακάτω αρχείο ακολουθώντας τις οδηγίες.

Όταν ακούτε το ΔΙΔ φορώντας και τα δύο ακουστικά, ο εγκέφαλος σας αρχίζει να συντονίζεται στη συχνότητα των 5Hz. Βέβαια, για να αποκομίσετε τα θεραπευτικά οφέλη θα πρέπει να υποβληθείτε στον ήχο για τουλάχιστον 15 λεπτά. Οι εμπλουτισμένες με ΔΙΔ συνεδρίες δεκτικής μουσικοθεραπείας που πραγματοποιούμε, καθώς και η ειδικά σχεδιασμένη θεραπευτική μουσική που διατίθεται, όχι μόνο ξεπερνούν αυτό το όριο, αλλά και χρησιμοποιούν το κατάλληλο ΔΙΔ για τον δικό σας θεραπευτικό στόχο.

Δοκιμάστε τα ΔΙΔ μόνοι σας!

 

Σημείωση: Όταν αφαιρείτε το ακουστικό, τραβήξτε το όσο γίνεται πιο μακριά από το αυτί σας. Με μερικά ακουστικά είναι πιο δύσκολο να γίνει, γιατί από κατασκευής δεν μπορούν να απομακρυνθούν πολύ από το αυτί και ο εγκέφαλος μπορεί ακόμα να διακρίνει το ΔΙΔ. Οπότε απομακρύνετε όσο γίνεται το ένα ακουστικό, και πιέζετε το άλλο πιο σφιχτά στο αυτί σας.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ολιστική εγκεφαλική λειτουργία με τη χρήση διωτικών διακροτημάτων

Η συχνή χρήση των διωτικών διακροτημάτων ενθαρρύνει το συγχρονισμό και την ισορροπία των δύο εγκεφαλικών ημισφαιρίων, με αποτέλεσμα την καλύτερη πνευματική και συναισθηματική υγεία, καθώς και την βελτιωμένη εγκεφαλική λειτουργία.

Πώς χρησιμοποιούνται τα διωτικά διακροτήματα;

Το να χρησιμοποιήσετε διωτικά διακροτήματα είναι πολύ εύκολο. Απλώς φορέστε τα ακουστικά σας και καθίστε ή ξαπλώστε σε μία άνετη στάση. Αν κάνετε δεκτική μουσικοθεραπεία μαζί μας, θα σας δοθούν περαιτέρω οδηγίες πριν τη συνεδρία.

Διωτικά διακροτήματα και καταστάσεις συνείδησης

Τα διωτικά διακροτήματα συντονίζουν τον εγκέφαλο σε καταστάσεις συνείδησης, ανάλογα τη συχνότητα των παραγόμενων εγκεφαλοκυμάτων. Αυτές ομαδοποιούνται σε 5 μεγάλες κατηγορίες. Ο ακροατής αποκομίζει τα θεραπευτικά οφέλη από την κάθε κατάσταση ανάλογα τη συχνότητα του ΔΙΔ, που συντονίζει τα εγκεφαλοκύματά του στην αντίστοιχη κατηγορία.

Ζήστε μια καλύτερη ζωή, το αξίζετε!

Οι συνεδρίες είναι εξατομικευμένες, εκτελούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και διαρκούν από 30 – 50 λεπτά

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού.