Είναι εφικτό να γίνει η μουσικοθεραπεία online;

Είναι εφικτό να γίνει η μουσικοθεραπεία online;

Μοιρατείτε το άρθρο:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις, τις οποίες πρέπει να έχουμε την ευελιξία να αντιμετωπίσουμε. Η τεχνολογία έχει βοηθήσει με διάφορους τρόπους να ανταπεξέλθουμε στην πανδημία. Πέρα από τους ψυχαγωγικούς και κοινωνικούς τρόπους, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να συνεχίσουμε ή να αναζητήσουμε τώρα βοήθεια και στήριξη από έναν επαγγελματία υγείας.

Όπως όλοι οι επαγγελματίες υγείας, έτσι και πολλοί μουσικοθεραπευτές σε όλον τον κόσμο, βρίσκουν τρόπους να παρέχουν τις υπηρεσίες τους online. Βέβαια, οι μουσικοθεραπευτές αντιμετωπίζουν ένα παραπάνω εμπόδιο και αυτό είναι η εμπειρία της δια ζώσης μουσικής, η οποία έχει μεγάλη σημασία, αφού στη μουσικοθεραπεία μιλάμε για τριμελή σχέση θεραπευτή-πελάτη-μουσικής. Αυτές οι σχέσεις έχουν άλλη δυναμική από κοντά, η οποία αλλάζει διαδικτυακά.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, οι επαγγελματίες μουσικοθεραπευτές συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους online. Αυτές οι υπηρεσίες πρέπει να είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές. Κάθε παρέμβαση αξιολογείται στη στιγμή, έτσι ώστε να είναι ωφέλιμη και ασφαλής για τον πελάτη.

Στο Music Therapy Room προσφέρονται online συνεδρίες δεκτικής μουσικοθεραπείας. Τα οφέλη της δεκτικής μουσικοθεραπείας παραμένουν τα ίδια με αυτά που είναι σε μία δια ζώσης συνεδρία:

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ολιστική εγκεφαλική λειτουργία με τη χρήση διωτικών διακροτημάτων

Η συχνή χρήση των διωτικών διακροτημάτων ενθαρρύνει το συγχρονισμό και την ισορροπία των δύο εγκεφαλικών ημισφαιρίων, με αποτέλεσμα την καλύτερη πνευματική και συναισθηματική υγεία, καθώς και την βελτιωμένη εγκεφαλική λειτουργία.

Πώς χρησιμοποιούνται τα διωτικά διακροτήματα;

Το να χρησιμοποιήσετε διωτικά διακροτήματα είναι πολύ εύκολο. Απλώς φορέστε τα ακουστικά σας και καθίστε ή ξαπλώστε σε μία άνετη στάση. Αν κάνετε δεκτική μουσικοθεραπεία μαζί μας, θα σας δοθούν περαιτέρω οδηγίες πριν τη συνεδρία.

Διωτικά διακροτήματα και καταστάσεις συνείδησης

Τα διωτικά διακροτήματα συντονίζουν τον εγκέφαλο σε καταστάσεις συνείδησης, ανάλογα τη συχνότητα των παραγόμενων εγκεφαλοκυμάτων. Αυτές ομαδοποιούνται σε 5 μεγάλες κατηγορίες. Ο ακροατής αποκομίζει τα θεραπευτικά οφέλη από την κάθε κατάσταση ανάλογα τη συχνότητα του ΔΙΔ, που συντονίζει τα εγκεφαλοκύματά του στην αντίστοιχη κατηγορία.

Ζήστε μια καλύτερη ζωή, το αξίζετε!

Οι συνεδρίες είναι εξατομικευμένες, εκτελούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και διαρκούν από 30 – 50 λεπτά

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού.