Music Therapy Retreat 2022 - Winter Edition

Βιωματικό Τριήμερο Μουσικής Έκφρασης & Επικοινωνίας

Βιωματικό Τριήμερο Μουσικής Έκφρασης & Επικοινωνίας

Σας προσκαλούμε σε ένα ειδικά σχεδιασμένο τριήμερο διακοπών που απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να βιώσουν μία εμπειρία χαλάρωσης & ανανέωσης.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου – Κυριακή 27 Νοεμβρίου
Σταυρός Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες

Πληροφορίες

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

3 μέρες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

25 - 27 Νοεμβρίου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ημιορεινά Ασπροβάλτας

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

180€ ανά άτομο

Η συνάντηση της ομάδας θα γίνει σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για να φιλοξενεί ομάδες και για τις ανάγκες του σεμιναρίου, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 17.00-19.00.

Για την ασφάλεια όλων είναι επίσης απαραίτητο ένα αρνητικό self-test. 

Το κόστος είναι 180€ τελική τιμή για όλο το τριήμερο (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ και διαμονή).
*Για την κράτηση θέσης απαιτείται προκαταβολή του ποσού των 50€.

Για την συμμετοχή στην ομάδα είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Αναλυτικές οδηγίες για τον τόπο διεξαγωγής θα αποσταλλούν στους συμμετέχοντες με την εγγραφή.

Υπεύθυνος ομάδας:

Ανδρέας Ασημακόπουλος
Μουσικοθεραπευτής ΜΑ, Music Technology MSc, Εμψυχωτής Ομάδων NDI

Τριήμερο Διακοπών & Εμψύχωσης

Τριήμερο Διακοπών & Εμψύχωσης

Το Βιωματικό Τριήμερο Μουσικής Έκφρασης & Επικοινωνίας είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο τριήμερο διακοπών και εμψύχωσης που απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να βιώσουν μία εμπειρία χαλάρωσης, ανανέωσης και προσωπικής έκφρασης, να κοινωνικοποιηθούν, και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους με ευχάριστους και δημιουργικούς τρόπους μέσω της μουσικής.

Μετά από την καλοκαιρινή περίοδο ας ανανεώσουμε τη διάθεση μας και ας ενδυναμωθούμε στο όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον των ημιορεινών Ασπροβάλτας, ώστε να προετοιμαστούμε με όσο πιο εποικοδομητικό τρόπο μπορούμε για τον υπόλοιπο χειμώνα.

Η αξία της Μουσικοθεραπείας

Η αξία της Μουσικοθεραπείας

Αξιοποιούμε τη μουσικοθεραπεία, αλλά και μουσικοκεντρικές παρεμβάσεις, υπό το πρίσμα της παρεμβαίνουσας μη-κατευθυντικότητας για την εξερεύνηση του εσωτερικού κόσμου του ατόμου, ώστε να μπορεί να δουλέψει τα σημαντικά θέματα της ζωής του.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να δουν μια «μεγαλύτερη εικόνα» της ζωής, ενώ επεξεργάζονται προσωπικές εμπειρίες και συνδέονται με την εσωτερική τους σοφία. Κατανοώντας τον εαυτό μας και τη ζωή μας, διευκολυνόμαστε ώστε  να ζήσουμε με μεγαλύτερη επίγνωση.

Η Προσέγγιση

Η Προσέγγιση

Η παρεμβαίνουσα μη-κατευθυντικότητα συνιστά μία μέθοδο παιδαγωγικής, βιωματικής εκπαίδευσης, εμψύχωσης ομάδων, συμβουλευτικής και  ψυχοθεραπείας, η οποία εισήχθη από τον Γάλλο καθηγητή Μichel Lobrot στα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Συνοψίζεται στο τρίπτυχο « Ακούω-Προτείνω- Συνοδεύω» και συνδυάζει θεωρητικά ρεύματα όπως η προσωποκεντρική θεραπεία του Carl Rogers, η δυναμική των ομάδων του Kurt Levin κ.α. αλλά και πρακτικές όπως το ψυχόδραμα του Jacob Moreno, το θεατρικό παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό, το χορό, τη ζωγραφική τη μουσική ως μέσα έκφρασης.

Στόχοι Τριημέρου

Στόχοι Τριημέρου

Στο Music Therapy Retreat 2022 (Winter Edition), θα δουλέψουμε πάνω σε μια σειρά θεμάτων, ανάλογα πάντα και με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Οι προτεινόμενες μουσικοκεντρικές παρεμβάσεις είναι σχεδιασμένες, ώστε να βελτιώσουν και να ενισχύσουν σημαντικούς τομείς της ζωής σας, όπως:

Χρειάζονται μουσικές γνώσεις για να κάνει κάποιος Μουσικοθεραπεία;

Χρειάζονται μουσικές γνώσεις για να κάνει κάποιος Μουσικοθεραπεία;

Κατηγορηματικά όχι. Αρκετές φορές μάλιστα, η έλλειψη μουσικών γνώσεων φαίνεται να δίνει πλεονέκτημα, όσον αφορά την επίτευξη των θεραπευτικών στόχων.

Επομένως η μουσικοθεραπεία απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως μουσικών γνώσεων ή της προσωπικής αντίληψης για την μουσική τους ικανότητα, και δεν είναι απαιτούμενη η γνώση κάποιου μουσικού οργάνου.

Στο Music Therapy Retreat 2022 (Winter Edition) θα είναι διαθέσιμα προσιτά μουσικά όργανα, τα οποία μπορούν να παιχτούν εύκολα από τον οποιονδήποτε. Η μουσική τις περισσότερες φορές είναι αυτοσχεδιαστική ανάλογα της κατάστασης, διάθεσης και επιθυμίας των συμμετεχόντων, καθώς και των στόχων που έχουν τεθεί.

Μιας και το μέσο έκφρασης είναι η ελεύθερη μουσική-δημιουργική δραστηριότητα, οι δραστηριότητες εκτός από τον αυτοσχεδιασμό, ενδέχεται να περιλαμβάνουν διασκευή τραγουδιών, δημιουργία στίχων ή τραγουδιών, μουσικά παιχνίδια ή μουσική ακρόαση και συζήτηση, πάντα με την υποστήριξη του μουσικοθεραπευτή και των εμψυχωτών.

Υπεύθυνος Ομάδας

Υπεύθυνος Ομάδας

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Ο Ανδρέας Ασημακόπουλος είναι μουσικοθεραπευτής και μουσικός παραγωγός με master στην Μουσικοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στην Μουσική Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο του York.

Κάλεσέ μας

ή

Άφησέ μας τα στοιχεία σου

και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σου

Επόμενες Ομάδες Μουσικοθεραπείας

Επόμενες Ομάδες Μουσικοθεραπείας

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης

Ημερομηνίες: Τετάρτη 11, 18 και 25 Ιανουαρίου, 01, 08, 15 και 22 Φεβρουαρίου και 01 Μαρτίου ’23.

Ειδική ομάδα μουσικοθεραπείας, 8 συνολικά συναντήσεων, με στόχο την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων μέσω της μουσικής.